utorak, 19. prosinca 2017.

Gaia Kolektiv - Prosinac 2017

U doba retrogradnog Merkura pišem retrogradni opis događanja, od onog što će biti ka onom što je već prošlo. 

Postaje mi navika da najave pišem unatrag pokušavajući prestići urušavanje vremena. Pitam se što bi tek bilo kad bih najave stizala pisati pravovremeno.

U zadnje vrijeme, pišući zadržavam u vlastitom sjećanju dragocjene trenutke, zrnca postojanja, susrete duša i trenutke sustvaranja. Dakle, krenimo iz budućnosti.

Dakle, u subotu 23.12. imamo:

-od 12-18 sati Dinamičku harmonizaciju 

Tijekom razdoblja najdubljeg mraka, zimskog sosticija, u jednom od godišnjih prijelaza kada je veo između ovostranog i onostranog providan, susrest ćemo se i mi sa svojom tamom.

Naglasak je na prihvaćanju nepriznatiih i neželjenih emocija, nagona i stanja. Zašto su ovdje? Zašto ih odbacujemo? Zašto ih se sramimo? Kako ih integrirati? Kako naši najniži, najmračniji sadržaji postaju put do vlastite snage? Kako razorne životinjske instinkte pretvoriti u naše saveznike?
Tijekom radionice svoj intimni prostor s drugima ne dijelimo verbalno, nego radimo u tišini, još češće kroz pokret, zvuk i glas. Kroz vlastiti iskustvo možemo osjetiti tamu, ne kao negativno, zastrašujuće nepoznato, nego kao plodnu maternicu iz koje se Život rađa.  
Vodim ja, Helena Gaia

-od 18.30-21 sat TranceDance Ritual - Životinja Totem

nova je radionica u TranceDance ciklusu Povratak korijenima.
U staroslavenskoj, kao i u mnogim drugim predkršćanskim tradicijama, Univerzum nije apsolutno zadan, nema svemoćnog veličanstva koje je stvorilo nepromjenjivu sliku svijeta, okačilo je na zvijezdu u svojoj glavi i sjelo da odmori diveći se svom uratku.
Kakva je uloga čovjeka u Univerzumu u kojem "samo mijena stalna jest"? Tko smo mi i kakva je naša odgovornost u Sustvaranju? Jesu li putevi u Slobodu mit ili stvarnost pohranjena u našim stanicama? Kako mitove pretočiti u život, a ne kontra života?
Što su životinje moći? Na koji su način povezane sa nama, a na koji način sa božanstvima, odnosno silama koje predstavljaju u fizičkom svijetu? Kako komunicirati s njima, kako se povezati s njima, kako integrirati njihove kvalitete i sustvarati s njima?
Načini su bezbrojni, a neki od njih su ples i zvuk ...
Kroz sljedeće plesno iskustvo proći ćemo u razdoblju najdubljeg godišnjeg mraka, idealnom za poniranje u sjenovito sopstvo, otkrivanje svoje unutarnje snage i povezivanje s njom.
Pa ako osjećate poziv, imate zrnce ludosti i šaku hrabrosti da uplešete u nepoznato, dobrodošli ste. Prostor je spreman, TranceDance također facilitiram
ja :) , više informacija o toj metodi na gaiatrancedance.blogspot.com


U petak, 22.12 u 19.30 sati imamo u našem prostoru u Rojcu predblagdansku feštu i s njom zaključujemo ovogodišnje aktivnosti.  
Dobrodošli su svi naši članovi i članice, naše obitelji, prijatelji, poznanici i simpatizeri. Možda ćemo nešto demonstrirati, možda i nećemo. Možda ćemo rezati tortu, možda nećemo. Ove godine nema nikakvog programa. Samo ćemo se družiti i tonuti u solsticijsku hibernaciju ugodno i mirno...Zaslužili smo :)

Protekli su tjedni bili prilično živahni kao naprimjer  napredna radionica Taijiquana u Puli, za naše buduće instruktore  i one koji jednostavno žele znati više u nedjelju 17.12.2017 od 9-18 sati. S vikend radionicama Taijiquana i Qigonga za sve one koji žele znati više nastavljamo u siječnju jednom mjesečno, kao i do sada.


15.12. počeli su u Zagrebu predblagdanski otvoreni treninzi petkom. Nastavak je to ovojesenjeg i prijašnjih seminara Davida i Helene Petrović,  a grupa petkom nastaviti će trenirati pod vodstvom i u organizaciji Jasnice Gašparović.

Gdje: Zagreb, Bleiweisova 24
Kada: Petkom, 15/22/29.12. od 17.30-19 sati
Obavezna prijava:
-jasnica.gasparovic@gmail.com ; 091 5083 698 Jasnica

Centar YUAN TONG
info@taichipula.com
yuantong-taichipula.blogspot.com
www.taichipula.com
www.facebook/TaiChi Pula
099 710 3195



Eto, da se malo i pohvalimo, na Wushu prvenstvu Hrvatske, u Zagrebu 16.12.2017., članovi našeg Wushu kluba Yuan Tong-Tai Chi Pula osvojili su 20 medalja, od čega 6 zlatnih. Više o tome na yuantong-taichipula.blogspot.com



Za sam kraj, odnosno za početak, spomenuti ću sjajnu radionicu Artikulacija prisutnosti - Bliskost, koju je održao Leon Lučev na veliko zadovoljstvo svih učasnika. Leonova radionica za odrasle održati će se u proljeće 2018., a dvotjedni kamp za djecu i mlade u lipnju, na početku ljetnih praznika.


Eto. Mi smo uživali, nadam se i vi. Nastavite uživati i u blagdanima, kako god ih zvali. Vidimo se nakon solsticijskog mraka i božićnog svanuća sa najavom za siječanj. Pravovremeno, nadam se ;)

May the force be with you!
Helena & Gaia Dream Team