ponedjeljak, 13. studenoga 2017.

Leon Lučev - Artikulacija prisutnosti - Bliskost

Dragi prijatelji,
Leon nam je opet u Puli sa svojom toplom, nježnom,

Artikulacija prisutnosti u Puli - Bliskost
9. i 10. 12. 2017. 

"Tema radionice je Bliskost. Što je to? Što nam treba za nju? Kako živjeti, kreirati, izdržati bliskost?
Kakav je put do nje? Zašto odustajemo od Bliskosti? Čega se bojim u Bliskosti? Tko se boji? Koga boli? Zašto je bol u Bliskosti neminovna kao dio puta? Mogu li u Bliskosti biti zatvoren, a blizak? Mogu li djeliti sebe s bliskom osobom u svakoj situaciji bez obzira na posljedice?

Rad je jednostavan. Bazičan. Jedna vježba. Izlaganje i dijeljenje sebe ispred grupe. Dakle, izadjem ispred svih i predstavim se bez riječi. Samo pogledom. I podjelim što je tu, sa mnom, u tom trenutku. Vježba se modificira prema potrebama sudionika i grupe.

Što je nepoznato? Zašto se bojim nepoznatog? Zašto pokušavamo kontrolirati život, da ne bi dopustili da nas nepoznato iznenadi? Nepoznato. Kao djeca radovali smo se svakoj nepoznatoj situaciji, otkrivajući kroz nju i sebe i svijet. Gdje je to dijete koje se hrabro pušta u nepoznato?

Po meni, jedan od mogućih izlaza iz situacije u kojoj se danas svijet i društvo nalazi je put kroz Bliskost. Zašto? Zato što bliskost ne dopušta Ideologiju. Nema laži. Kreće od pojedinaca. Nije ideja. Bazirana je na potrebi iz Ljubavi. I posljedica je Sloboda."
Leon Lučev

Informacije i prijave: Helena Petrović, 099 710 3195, gaiaistra@gmail.com, helenagaia.blogspot.com