utorak, 7. studenoga 2017.

Gaia Kolektiv - Studeni 2017



Na Duan Wei seminaru u Zagrebu, 4. i 5. 11., i na polaganju za crne pojaseve, osmero članova Wushu kluba Yuan Tong - Tai Chi Pula položilo je za Duan (Taijiquan Chen stil) pred komisijom Kineske Wushu asocijacije:
1. David Petrović Gvozden- 3. Duan
2. Helena Gaia Petrović - 3. Duan
3. Jasna Gašparović - 1. Duan
4. Nikola Škoko - 1. Duan
5. Ljubica Dundović- 1. Duan
6. Irena Mihalinec Eye Rena- 1. Duan
7. Mirjana Đurđev - 1. Duan
8. Biljana Belić - 1. Duan
ČESTITKE SVIMA!


Pozivamo Vas na seminar Chenjiagou Taiji Quana koji će se održati u subotu i nedjelju, 11. i
12. studenog od 16-19 sati.
Seminar vode David i Helena Petrović (3.duan CWA)
Asistira Jasna Gašparović - instruktorica u pripremi(1. duan CWA)

Tema seminara tradicionalnog Chen Taiji Quana je:
-Taiji Qigong, Chansi gong (namatanje svile) i
-početna Forma Taiji četiri strane svjeta (Taiji 5 elemenata) po metodi našeg učitelja Zhu Tiancaia.
Kroz vježbe Taiji Qigonga i Chansi gonga-namatanje svile, polaznici će naučiti principe i osnovne pokrete ove vještine. Kroz kratku formu 4 uče se prve četiri figure tradicionalne forme koji se izvode povezano, na sve četiri strane svijeta. Ove četiri figure sadrže sve glavne principe,karakteristike i tehnike Chen stila Taijiquana. Vježbe su lake za učenje i jednostavne za izvođenje. Ova serija vježbi može se primijeniti i kao samostalna cjelina, neovisna od formi Taijiquana te je pogodna za one koji nemaju vremena za učenje dugačkih formi.

Tečaj je namjenje kako apsolutnim početnicima i onima koji se prvi put susreću sa Taijiquanom tako i naprednim vježbačima koji mogu produbiti nivo razumijevanja i unaprijediti izvođenje ovih temeljnih vježbi.

Nakon seminara, zainteresirani učesnici mogu nastaviti s treninzima u Zagrebu na tjednoj bazi.

Obavezna prijava:

-jasnica.gasparovic@gmail.com ; 091 5083 698 Jasnica
-info@taichipula.com ; 099 710 3195 David
Centar YUAN TONG
info@taichipula.com
yuantong-taichipula.blogspot.com
www.taichipula.com
www.facebook/TaiChi Pula
099 710 3195


Dinamička harmonizacija sistema i održati će se u subotu 25.11.2017. od 10-18.00.
Nakon toga slijedi TranceDance Lab. od 18.30-21.00.

Dinamička harmonizacija sistema 

je metoda koja iscjeljuje i harmonizira tjelesne, obiteljske, poslovne, društvene i sve druge sisteme i strukturalno-energetske obrasce unutar kojih bivamo i krećemo se i čiji smo sastavni dio, kako one vidljive, tako i one nevidljive.

Ti strukturalno-energetski obrasci su isprepleteni i ponekad veoma zamršeni, a istovremeno u neprekidnom kretanju i preobrazbi, da nam rješenje, iako prisutno, stalno izmiče.

Dinamička harmonizacija sistema poseže direktno u prvobitne uzroke nesklada i problema, a njihovo osvještavanje istovremeno rastapa nezdrave, ograničavajuće obrasce bivanja  i stvara nove, harmonične odnose unutar nas samih koji se manifestiraju u našem svakodnevnom bivanju.

U procesu Dinamičke harmonizacije sistema uključuje se cijelo tijelo, često koristimo ritam i glas, pokret i ples, pjevanje i glazbu, i druge metode koje potiču, ne samo skladno djelovanje obiju moždanih polutki i cijelog tijela, nego i iscjeljenje i harmonizaciju svih slojeva našeg bića: fizičkog, energetskog, emotivnog, mentalnog i duhovnog.


Kroz proces Dinamičke Harmonizacije sistema moguće je proći u grupi ili individualno, sam proces je veoma katarzičan i oslobađajući, a dobrobiti u kvaliteti života su dugoročne i trajne.

Ritualni Trance Dance


Po riječima Wilberta Alixa, Direktora Trance Dance International:
"Trance Dance je jedinstvena mješavina tjelesnih pokreta, ljekovitih zvukova, dinamičnih ritmova, transformacijskih tehnika disanja i inovativnog korištenja poveza preko očiju – koji zajedno potiču stanje transa i promiču duhovno buđenje, mentalnu jasnoću, fizičku izdržljivost i emocionalno dobrostanje.

Potaknut jedinstvenim glazbenim temama koje su snimljene posebno za ovu metodu iscjeljivanja, TranceDance vodi sudionike na "unutarnje putovanje" koje nije ograničeno našim uobičajenim shvaćanjima prostora / vremena. Ritualna putovanja u transu su vitalni dio šamanskih i istočnih plesnih kultura već tisućama godina. Naš suvremeni pristup Trance Dance ritualu integrira bogatstvo tih drevnih rituala s nekim iznenađujuće djelotvornim suvremenim metodama.
 

Primarni fokus u TranceDance metodi je ozdravljenje i duhovna evolucija. Plešući u osami i tami sudionici otkrivaju paralelne realnosti u kojima se nalaze moguća rješenja za naizgled nerješive probleme. Kroz Trance Dance nestajemo u Duhu i istovremeno postajemo manje vezani za uobičajene životne poteškoće, koje u tim trenucima puštamo da odu."

O voditeljici:

Helena Gaia Petrović 
iza sebe ima više od 25 godina iskustva u prakticiranju Tai Ji Quana (crni pojas 3. Duan), Qi Gonga, Yoge i duhovnih plesova i certificirana je učiteljica tih metoda. 

Zadnjih 15 godina aktivno istražuje metode iscjeljivanja i razvoja svijesti s naglaskom na pokretu i zvuku kao putu osobnog razvoja. Pokrenula je Tai Ji Quan u Istri i godine 1999. osnovala je Tai Chi klub Pula - Centar Yuan Tong. Osnivačica je i Centra Gaia Holistic - za poboljšanje kvalitete života, razvoj svijesti i kreativnih  potencijala, gdje vodi satove Yoge, Reiki tečajeve i OMMMotion Lab, facilitira plesno-energetske radionice i individualne procese. 
Majka je tri sina i zagovornica prirodnog poroda i  DONA doula.

Napredni Tajiquan tečaj vodi David petrović u nedjelju 26.11 od 9-18 sati 




U najavi: 9. i 10.12 - Leon Lučev - Artikulacija prisutnosti: Bliskost

 
  
Kontakt: 
00385 (0)95 890 1371
gaiaistra@gmail.com 
helenagaia.blogspot.com